top of page
Writer's pictureVreedzaam West

Kinderwijkraden in gesprek met bestuurders in Raadzaal Stadsdeelkantoor West



Afgelopen woensdag kwamen de drie Kinderwijkraden (KWR) van Amsterdam West naar het Stadsdeelkantoor aan het Bos en Lommerplein om in gesprek te gaan met Stadsdeelcommissieleden en Ester fabriek van het dagelijks bestuur. Zij vertelden over hun ervaringen in de Kinderwijkraad en hun wensen voor hun eigen wijk en de bestuurders vertelden over hoe het eraan toegaat in de Stadsdeelcommissie. 


Het was een zeer goede, nuttige en leuke uitwisseling, waarbij de besturders, maar ook de kinderen heel veel vragen stelden aan elkaar. Alle kinderwijkraden die we hebben in Stadsdeel West waren vertegenwoordigd: KWR Staatsliedenbuurt, KWR De Baarsjes en KWR Westerpark-Noord (Houthaven, Zeeheldenbuurt, Spaarndammerbuurt). Kinderen van maar liefst elf scholen waren aanwezig: De Spaarndammerhout, De Zeeheld, Onze Amsterdamse School, de Westerparkschool, De Bron, De Catamaran, de Rosa Boekdrukkerschool, de Joop en Willy Westerweelschool, de Visserschool, Al Maes en de 10e Meidoorn.  

Hieronder een aantal ideeën dat tijdens de uitwisseling naar voren kwam: 

  • N.a.v. de vraag hoe er beter geluisterd kan worden naar de ideeën van kinderen: elke wijk een eigen ideeënbus, waarin buurtbewoners hun ideeën voor de wijk kunnen deponeren;  

  • Bestuurders komen langs bij de verschillende plekken in de wijk waar kinderen aan hun initiatieven werken. Ook zijn zij van harte welkom om aan te sluiten aan de initiatieven; 

  • Gesprekken met kinderen kunnen tussendoor ook gevoerd worden binnen hun habitat. 

 

Wij kijk met een zeer trots gevoel terug op deze mooie ochtend. Heel veel dank aan Ester Fabriek en de Stadsdeelcommissieleden die aanwezig waren tijdens de uitwisseling, de ouders, schooldirecteuren en andere medewerkers van de scholen die de kinderen begeleidden en natuurlijk aan Stadsdeel West en alle medewerkers die deze bijzondere ochtend mogelijk maakten!   




Commentaires


bottom of page